NORDJYSK SOCIALAFTALE

Nordjysk Socialaftale, der er gældende for år 2023-2024, er en politisk aftale, der indgås af de 11 nordjyske kommuner og regionen med det formål at sikre koordinering og styring af det specialiserede social- og specialundervisningsområde.

 

Du kan tilgå Nordjysk Socialaftale samt bilag nedenfor:

Læs aftalen: "Nordjysk Socialaftale år 2023-2024" (pdf)

 

Du kan finde bilagene samt læse mere om baggrundsmaterialet under fanen "Nordjysk Socialaftale 2023-2024" eller ved at følge linket: "Bilag samt baggrundsmateriale til Nordjysk Socialaftale 2023-2024".

Du kan se arkivet for tidligere socialaftaler under fanen "Arkiv 2007-2022" eller ved at følge linket: "Arkiv for tidligere socialaftaler år 2007-2022"

 

Det er borgerne, det handler om

Nordjysk Socialaftale sætter rammen for de nordjyske kommuners og regionens samarbejde på det specialiserede social- og specialundervisningsområde, og skal blandt andet sikre, at regionens borgere altid har adgang til de nødvendige højt specialiserede tilbud og kompetencer i regionen. Gennem samarbejde sikrer de 11 nordjyske kommuner og regionen, at området koordineres, styres og udvikles. Det er vigtigt for hele området, men særligt i forhold til små og komplekse målgrupper, hvilket der blandt andet er fokus på i det forstærkede samarbejde, som er en overbygning til Socialaftalen. Du kan læse mere om det forstærkede samarbejde under fanen "Nordjysk Socialaftale" eller ved at følge linket: "Det forstærkede samarbejde"

I den korte video nedenfor, kan du møde 2 borgere, som begge modtager tilbud på det specialiserede socialområde.

 

Nordjysk Socialaftale udarbejdes med hjemmel i lov om Social Service § 6, hvor det fremgår, at alle regioner skal udarbejde en Rammeaftale, der skal sikre koordineringen og styringen af det specialiserede social- og specialundervisningsområde. De nordjyske kommuner og regionen har arbejdet målrettet med at gøre Rammeaftalen mere politisk og strategisk og har i den forbindelse omdøbt Rammeaftalen til Nordjysk Socialaftale, der bedre indfanger, hvad det hele handler om.